Do zapewniwnia Państwu usług na najwyższym poziomie i zapewnienie prawidowego funkcjonowania strony stosujemy politykę plików cookies. Mogą Państwo również wyłaczyć pliki cookie na swojej przeglądarce.
W dniu 17 maja 2022 r. uczniowie klasy 2c mieli możliwość zaznajomić się z kulinarnymi tradycjami innych państw w ramach V Dnia Erasmusa organizowanego pod hasłem „Kuchnie Świata” w Państwowej Wyższej Szkole Wschodnioeuropejskiej w Przemyślu. Studenci przebywający w PWSW w ramach programu Erasmus przedstawili najpopularniejsze dania, kulturowe nawyki żywieniowe i ciekawostki na temat kuchni: polskiej, ukraińskiej, tureckiej oraz meksykańskiej, a także podzielili się swoimi pozytywnymi wrażeniami z udziału w międzynarodowym projekcie wymiany studenckiej. Jednak nie tylko słowem raczyli się goście zgromadzeni w auli Kolegium Technicznego, ponieważ przedstawione wcześniej dania można było osobiście zdegustować. Było pysznie, kolorowo i gwarnie. Dzięki uprzejmości kadry PWSW a także stałej współpracy z I LO nasi uczniowie mieli możliwość wzięcia udziału w warsztatach dotyczących samodzielnego przygotowania kosmetyków, np. balsamów do ciała i błyszczyków do ust, jak również zapoznali się z tematem mikrobiologii, przygotowując preparaty do obserwacji mikroskopowej. Dzień ten można zdecydowanie uznać za pełen wrażeń i pozytywnych doświadczeń.